Med hjärtat i konsten & färgerna i fokus

Att köpa ett smycke från KOS ART vare sig det är en gåva till dig själv eller någon annan, är en hyllning både till konsten, färgerna och det unika. Smyckena tillverkas i min hemmastudio i Kil i Värmland och har sitt ursprung i den abstrakta konstens värld, varpå de betecknas som wearable art/ bärbar konst. Inget smycke är det andra helt likt och det är du själv som tolkar vad du ser. Kanske hittar du ett landskap, ett himlafenomen eller ett hav.

Standardsortimentet består av halsband, armband och armringar, örhängen och ringar. 

 

 

Material

Glascabochoner i olika former och storlekar – För att måla glasen och skapa de häftiga 3D effekterna används glas- eller porslinsfärg som efter 24 timmars torkning härdas i ugn. Detta gör glasen både vatten- och värmetåliga.

  • Träinfattningar – Handgjorda av lokal hantverkare. Oftast används rönn men även andra träslag kan förekomma.
  • Läder – Både koskinn och lyxigt buffelskinn tillverkad i Tyskland används.
  • Rostfritt stål – Finns i kedjor, infattningar och detaljer.
  • Vaxad polyestertråd – Till makraméarbeten används stark, hållbar och stabil kvalitetstråd från Brasilien. Tråden är tvättbar. 
  • Zinklegering – Kan finnas i enstaka smycken som inte har målade glas. 

 

Skötselråd

Även om många av smyckena är både vatten- och värmetåliga rekommenderas att du alltid tar av dig smyckena när du duschar, badar, städar och tvättar. Låt inte dina smycken ligga i direkt solljus eller i fuktiga utrymmen och förvara dem gärna separat i en lufttät påse när de inte används. På så vis behåller du dina smycken fina under lång tid.

Att stål blir allt vanligare inom smyckeindustrien är ingen tillfällighet. Stål har många fördelar och några av de mest fördelaktiga är nog dess är tålighet, hållbarhet och allergivänlighet. Stål missfärgas inte eftersom det inte oxiderar, vilket innebär att du inte behöver vara lika rädd om de som många smycken i andra material. De behöver inte förvaras på något särskilt sätt ( gäller ej infärgade smycken) och har de blivit smutsiga kan du bara tvätta av de med rent vatten eller med lite såpa/diskmedel.

Några stålsmycken är i roséguld färg. Detta är endast infärgningar och ej att förväxla med förgyllning/double som är ett lager äkta guld utanpå ett annat material. Infärgningar nöts alltid bort med tiden och man bör därför ta lite extra hand om dessa. Vårda särskilt dina ringar som utsätts för extra mycket slitage.

Alla smycken är nickelsäkra och fria från kadmium och bly. 

Var finns smycken att köpa?

 

Händiga Händer, Storgatan 37, 665 30 Kil – Fullt sortiment

The Wall of Art, Trädgårdsgatan 5, 652 26 Karlstad – Halsband, ringar, armband & armringar

Kontakta mig för mer information: krsteen69@gmail.com