Resan börjar…

Jag föddes 1969 i en Norsk dalgång omgärdat av fjällen och naturen, och med kallt friskt sötvatten i älvar och sjöar.

1993 byttes allt detta ut mot en blandning av sött och av salt, skärgårds- och båtlufffarliv om somrarna, och Stockholms hektiska gator och liv i vardagen. Och nu, sedan 2012, är jag halvvägs tillbaka till rötterna. Ack Värmeland du sköna.

Med sambo och katt bor jag nu i en, av min far, knuttimrad stuga med utsikt över Fryken. Utan fjällen men med naturen inpå knuten. Här får jag min dagliga dos inspiration och frid. Här får jag åter igen leva tätt inpå årstidernas växlingar. Kanske har jag landat här. Kanske inte. Det söta och det bräckta är utforskat och upplevt. Kvar finns det salta och lockar på mig.

Ljuset som brinner i båda ändar brinner snabbt. Jag brann, nu glöder jag en aning. Sparlåga, ett litet annat ljus. Som brinner för skapandet, färgerna, naturen och det långsamma livet. Det enkla i det lilla och nära, detaljer som bildar en helhet. Utbränt, men ej lat. Ty utbrändhet förutsätter att det brunnit

 

Jag började måla sent i livet. Från tidig barndom var mina kreativa kanaler alltid att skriva, läsa och lite senare i livet. även fotografering. 2016 återvände jag till skolan för att återhämta mig från hälsoproblem, något som ledde mig till konstklasser. Jag hade aldrig målat förut då jag var riktigt dålig på att rita som barn och därför aldrig trodde att jag kunde. Nu fann jag mig plötsligt stirrandes på det vita pappret som låg där på bordet framför mig. Livrädd, eftersom jag inte hade en aning om vad jag skulle kunna göra med den. Det spelade ingen roll hur litet det var. För mig kändes det enormt, och min inre kontrollant var inte nådig. Jag, som hade förlorat kontrollen över både min kropp och min ekonomi på grund av min sjukdom, försökte så hårt att kontrollera allt annat i livet. Vilket är svårt när man inte har en aning om vad man håller på med. Frälsningen kom i form av flytande konst. En explosiv, utforskande och lekfull konstform. Här kunde jag helt enkelt ägna mig åt den värld av färger och spännande effekter som uppenbarade sig på min duk. Det var både befriande och tillåtande. Och naturligtvis väldigt svårt att kontrollera. Bra lektion verkligen!

Sedan dess har jag utforskat olika målartekniker, inklusive akvareller. Idag jobbar jag mest med akryl och olika blandtekniker. Jag använder ofta mycket struktur och collage i mina målningar, och drivs av min oändliga lust att utforska. Min nyfikenhet och, numera brist på rädsla för att misslyckas, är mina bästa vänner och hjälpare. Det är vad jag ser, upplever och känner som återspeglas i duken och den röda tråden är natur och landskap. Oavsett vilka tekniker jag använder. Landskap och natur. I både färg och form.

UTSTÄLLNINGAR

 

Singel

 

Gjuteriet, Karlstad 2019

The Wall of Art and Hair, Karlstad 2019

 

Duo

 

RiverCity Gallery, Göteborg – Duo 16-21 juli 2022

Galleri 2, Säffle 2018 och 2021

Galleri 39, Arvika 2018

 

Medverkat vid flertalet samlingsutställningar och konstrundor från 2018 och framåt